Het Bordspel

Hoe werkt bordspel Klimaatjes?

“Het bestuur van Groentrecht wil dat dat er minder water verspild wordt. Wat zouden jullie adviseren?”

Dit en nog veel meer zijn vragen waar leerlingen mee in aanraking komen. In Bordspel Klimaatjes beantwoorden 5 basisschoolleerlingen vragen en dilemma’s. Het doel?
Zo goed mogelijk samenwerken om hun stad Groentrecht en de wereld daaromheen mooier te maken. Dit kan door de juiste keuzes te maken en het verdienen van goud en duurzaamheidspunten. 

Via de app wordt de score bij gehouden en kunnen de leerlingen de vragen aflezen. Zo zorgen we dat de vragen actueel blijven. Ook geeft de app een duidelijke speluitleg, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen!

Op deze manier geven wij aandacht aan de gevolgen van jouw handelen dichtbij en ver weg in de verhouding van People Planet en Profit, vanuit het oogpunt van de Sustainable Development Goals.

Het spelverloop

Vijf kinderen (groep 7/8) beantwoorden in totaal 20 kennisvragen of dilemma’s. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een fabriek gesloten wordt? En waar moet het geld aan besteed worden? 

Iedere leerling duikt in de rol van een leider. Zo zorgt de minister van Economie dat de economie draaiende blijft en houdt de minister van Klimaat de belangen van de natuur in de gaten. 

De uiteindelijke score meet de impact die met z’n vijven is gemaakt. 

 
"Het is leerzaam dat er soms gevolgen zijn waar je eerst helemaal niet over na had gedacht" 
Een leerling tijdens een workshop

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0