Bordspel Klimaatjes is een educatief en interactief klimaatspel waarbij vijf spelers in de rol van leiders van hun stad Groentrecht duiken. Samen beantwoorden ze kennis- en dilemmavragen die gaan over allerlei duurzame kwesties. Hoe verminderen ze bijvoorbeeld afval, en mogen fabrieken uitbreiden? Door de verschillende ministerrollen heeft iedereen zijn eigen belangen en moet iederen zijn eigen doelen behalen, maar het gezamenlijke doel is een leefbare stad voor mens, dier en natuur.
Bordspel Klimaatjes is een coöperatief spel waarbij de spelers samen moeten werken aan hun stad. Soft skills zoals samenwerken, discussiëren en beargumenteren staan tijdens het spel dan ook centraal.
Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op!

Spelers

Per spel kan met 3-5 leerlingen tegelijk gespeeld worden.
Leeftijd: 10-14 jaar.

Thema's

Het spel is opgedeeld in 5 thema's: Algemeen, Water, Landbouw & Natuur, Energie en Stad & Leven. Zo maken we duurzaamheid in de brede zin van het woord duidelijk.

App

Bij het spel hoort een app die het spel uitlegt, de vragen voorlegt en het spelverloop bijhoudt. Op deze manier houden we de vragen actueel!

Lengte

Het spel bestaat uit 15 vragen en duurt ongeveer 60 minuten.

Mogelijkheden

Bordspel Klimaatjes is nu geschikt voor kinderen tussen de 10-14 jaar oud. We werken ook aan een versie voor de middelbare school, vraag dus altijd naar de mogelijkheden!

Een spel met een educatief een maatschappelijk doel. Maakt kinderen bewust van de wereld om hen heen en welke invloed bepaalde keuzes hebben. Kinderen waren dolenthousiast en vonden het erg leuk om als een minister te mogen nadenken.

Docent groep 8 Daltonschool Rijnsweerd

Drie studenten kwamen in groep 7 en 8 op de Panda met de kinderen het door hen ontwikkelde spel Klimaatjes spelen. Kinderen èn leerkrachten zijn erg enthousiast over dit spel. De kinderen waren enorm betrokken en actief aan het spelen. Met argumenten elkaar overtuigen en je doel proberen te bereiken. Ieder een eigen rol en belang. Een flinke uitdaging wat betreft samenwerking.

Het spel sluit mooi aan bij de kerndoelen van mondelinge taalvaardigheid, natuur en aardrijkskunde. We gaan het nu zelf aanschaffen, zodat de kinderen het nog een heleboel keer kunnen spelen, er valt genoeg te leren!

Directeur basisschool De Panda

Contact ons

info@bordspelklimaatjes.nl

Initiatief van Enactus Utrecht
Initiatief van Enactus Utrecht

Copyright ©2022 Bordspel Klimaatjes. School Zone | Ontwikkeld door Rara Theme. Mogelijk gemaakt door WordPress.

Bordspel Klimaatjes is overgenomen door Raccoon Serious Games!

Raccoon Serious Games ontwikkelt leerzame en interactieve games op maat die ingewikkelde vraagstukken begrijpbaar maken. Wij kunnen niet wachten om het spel verder te zien ontwikkelen en groeien en zien een mooie toekomst voor Bordspel Klimaatjes bij Raccoon.

Voor vragen kan je vanaf nu terecht bij info@raccoon.games
website: raccoon.games